otrdiena, 2012. gada 26. jūnijs

Tomātu tarte

Ātri un vienkārši pagatavojama viegla maltīte ar interesantu garšu salikumu - kraukšķīga mīkla, maigs un krēmīgs pildījums, bet pa vidu - sinepes asumiņš.
Nepieciešams:
~250 g gatava kārtainā mīkla
2 tomāti
1 ēdamkarote stipras sinepes /es izmantoju Maille Moutarde Fins Gourmets/
100 g siers /man Holandes/
100 ml saldais krējums
2 olas
sāls, pipari
Pagatavošana:
Ērtāk šo tarti cept karstumizturīgā traukā, tāpēc mīklu izveltnē tam atbilstošu, ieklāj traukā un pamatni sadursta ar dakšiņu.
Sarīvē sieru, tomātus sagriež ripās, izņem sēklas un nosusina ar papīra dvieli. Uz mīklas uzsmērē sinepes un pārkaisa pusi no siera. Virsū saliek tomātu ripas. 
Bļodā sakuļ olas ar krējumu, pieber sāli, piparus un atlikušo sieru. Masu pārlej tomātiem. Cep 180C 25-30 minūtes. 
Pirms pasniegšanas atdzesē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...