ceturtdiena, 2012. gada 14. jūnijs

Rabarberu tarte ar drumstalām

Rabarbera skābums lieliski sader ar saldām zemenēm. Tam apliecinājums ir arī šī tarte un, lai gan sastāvdaļu saraksts ir pagarš, pagatavot to nav grūti.
Nepieciešams:
mīklai:
150 g sviesta
100 g cukura
1 ola
1 tējkarote cepamā pulvera
250 g miltu
pildījumam:
3 kāti rabarberu
250 g zemenes
2 ēdamkarotes ar kaudzi cukurs
pārliešanai:
200 ml saldais krējums
2 olas dzeltenumi
2 ēdamkarotes cukurs
drumstalām:
120 g milti
80 g cukurs
80 g sviests
pustējkarote kanēļa
Pagatavošana:
Mīklas sastāvdaļas kārtīgi sajauc un ar rokām ieklāj ar sviestu iesmērētā formā, veidojot maliņu /izmantoju formu 28 cm diametrā/, sadursta ar dakšiņu.
Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Saldo krējumu sajauc ar olu dzeltenumiem un cukuru. Uz pamatnes uzklāj sablendētas zemenes, virsū - rabarberu gabaliņus. Visu pārkaisa ar cukuru un pārlej olu krējuma maisījumu. Cep 180C 20 minūtes. Pa to laiku pagatavo drumstalas - saberž miltus ar sviestu, cukuru un kanēli. Drumstalas pārkaisa tartei un cep vēl 15-20 minūtes līdz drumstalas zeltaini brūnas. 
Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē. Vēl siltai tartei pildījums ir mīksts, atdziestot tas sabiezē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...