sestdiena, 2012. gada 2. jūnijs

Rabarberu plātsmaize

Kad noēsts rabarberu pīrāgs, tad laiks cept plātsmaizi. Rauga mīklas daudzums paredzēts vienai cepeškrāsns plātij, tā ka ar svaigi ceptu rabarberu maizes gabaliņu varēs pacienāt vairākus garduma mīļotājus.
Nepieciešams:
rauga mīklai:
1 glāze /250 ml/ silta piena
25 g svaigā rauga
2 olas
1 tējkarote sāls
4 ēdamkarotes cukura
150 g mīksta sviesta
550 g miltu
virsmai:
4 rabarberu kāti
2+4 ēdamkarotes cukurs
1 tējkarote vaniļas cukurs
1 ola
200 g skābais krējums
Pagatavošana:
Iejauc mīklu – raugu sadrupina un sajauc ar nedaudz cukura un, maisot, izkausē. Pienu sajauc ar olām, mīkstu sviestu, sāli, cukuru. Pievieno raugu un iesijā miltus. Kārtīgi izmīca. Trauku pārsedz ar tīru dvieli un liek raudzēties siltā vietā ~1,5 stundu. Ja mājās ir maizes mašīna, mīklu var pagatavot tajā, izvēloties attiecīgo režīmu. Tad ērtāk svaiga rauga vietā ņemt sauso raugu - atkarībā no iepakojuma svara tas varētu būt 11-14 g. Ja gatavo ar svaigo raugu - arī tad, līdzīgi kā mīklu gatavojot rokām, to vispirms vajag "iedarbināt" ar cukuru.
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura un atstāj ievilkties. Citā traukā sajauc olu ar krējumu, pieber 4 ēdamkarotes cukura, vaniļas cukuru un kārtīgi samaisa.
Uzrūgušo mīklu liek uz plātī ieklāta cepampapīra un izlīdzina. Virsū saliek rabarbera gabaliņus /bez sīrupa/ un cep 180C 15 minūtes, tad pārlej ar krējuma maisījumu un cep vēl ~15 minūtes.

2 komentāri:

  1. Katru reizi, kad cepu mājās plātsmaizes tieši ar šo jūsu recepti, nebeidzam sajūsmināties, cik mīksta un garda izdodas rauga mīkla. Paldies par dalīšanos!

    AtbildētDzēst
  2. Šodien dēlam vārda diena. Cepu rabarberu plātsmaizi pēc Jūsu receptes. Mēli var norīt. Paldies par recepti!!!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...