trešdiena, 2012. gada 6. jūnijs

Rabarberu deserts ar drumstalām

Ogu un augļu sezonā nav vienkāršāk pagatavojama deserta kā šis - izvēlies tik ogas vai augļus, kādi vislabāk garšo un - uz priekšu! Tik skābākiem, tādiem kā rabarberi, būs vajadzīgs vairāk cukura.
3 porcijām nepieciešams:
~350 g rabarberu /2 lielāki vai 3 mazāki kāti/
120 g cukura
drumstalām:
120 g milti
80 g cukurs
80 g sviests
pustējkarote kanēļa
30 g mandeļu skaidiņas
Pagatavošana:
Pagatavo drumstalas - miltus sajauc ar cukuru, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem saberž, pievieno kanēli un mandeļu skaidiņas. Visu samaisa un saspaida, lai veidojas lielākas drumstalas.
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru, samaisa un liek porciju trauciņos /vai vienā lielākā traukā/. Rabarberus pārkaisa ar drumstalām - liek ar kaudzi, jo, cepoties rabarberi saplok.
Trauciņus liek cepeškrāsnī un cep 180C 30 minūtes /ja cep lielā traukā, cepšanas laiks ir ilgāks/ līdz virspuses kļūst zeltaini brūna.
Ēd gan siltu, gan atdzesētu. Visgardāk ar saldējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...