piektdiena, 2012. gada 1. jūnijs

Piena zupa ar jaunajiem dārzeņiem

Lai gan šādu zupu var gatavot cauru gadu, visgardākā tā tomēr ir ar jaunajiem dārzeņiem. Man pašai šajā zupā trijotne - kartupelis, burkāns, kāposts - patīk un garšo vislabāk, bet ja vēlas, var pievienot arī ziedkāpostus, brokoļus vai zaļos zirnīšus. Lieliski garšo arī, ja zupai pievieno apceptas gailenes.
4 porcijām nepieciešams:
4-6 kartupeļi
3 burkāni
neliela kāpostgalva
piens
sāls
dilles
1-2 šķēles kūpinātas gaļas vai sviesta gabaliņš
Pagatavošana:
Notīra burkānus, kartupeļus, sagriež gabaliņos, sasmalcina kāpostu. Mazā ūdens daudzumā liek vārīties burkānus, pēc kāda laika kartupeļus, pēdējos pievieno kāpostus. Pēc garšas pieber sāli. Kad dārzeņi mīksti, pielej pienu un uzvāra. Zupā ieber mazos gabaliņos sagrieztu un apceptu kūpināto gaļu vai piciņu sviesta. Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...