piektdiena, 2012. gada 15. jūnijs

Lasis saldā krējuma mērcē ar puraviem un zaļajiem zirnīšiem

Es parasti iekrītu, kad veikalā ir akcija lašiem. Lai gan pāris dienu ēdienkartē lasis, nevaru tā vienkārši paiet garām. Jo iespēju tik daudz - mazsālīts, tvaicēts, grilēts, zupā un salātos... Un pats galvenais - garšīgi!
4 porcijām nepieciešams:
4 laša filejas gabali bez ādas
puravs
100 ml zivju vai vistas buljons
200 ml saldais krējums
100 g saldēti zaļie zirnīši
augu eļļa
sāls
zaļumi /maurloki, dilles, pētersīļi/
Pagatavošana:
Uzkarsē eļļu dziļā pannā ar vāku un apcep ripās sagrieztu puravu, ~5-7 minūtes līdz tie mīksti. Tad pielej buljonu un uz mazas uguns sautē pāris minūtes, pielej saldo krējumu, pieber sāli un karsē 1-2 minūtes. Pievieno zaļos zirnīšus un ieliek laša filejas gabalus. Pannai uzliek vāku un uz mazas uguns sautē atkarībā no filejas lieluma un biezuma 10-15 minūtes. Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Ēd ar kartupeļu biezeni, pastu vai rīsiem.
Iedvesma no BBC GoodFood.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...