pirmdiena, 2012. gada 4. jūnijs

Hong Shao Rou jeb Sarkani pagatavotā cūkgaļa

Tā kā neesmu vienaldzīga pret ķīniešu virtuvi, ik pa laikam kaut ko pagatavoju à la China style. Šoreiz tas ir klasisks cūkgaļas ēdiens, kura burtisks tulkojums ir sarkani pagatavota cūkgaļa, jo gatavošanas procesa laikā gaļa iegūst brūni sarkanīgu nokrāsu. Bet ne tikai - gaļa kļūst tik mīksta, ka bezmaz pati kūst mutē, bet mērce - bieza un saldeni asa.
2-3 porcijām nepieciešams:
600-700 g cūkas krūtiņa ar ādu
2-3 ēdamkarotes augu eļļa
1 ēdamkarote cukurs
1 anīsa zvaigzne
3 kaltēti čili pipari
1 kanēļa standziņa
1 ēdamkarote rīsu etiķis
1/2 ēdamkarote tumšā sojas mērce
1 1/2 ēdamkarotes gaišā sojas mērce
Pagatavošana:
Katliņā verdošā ūdenī liek gaļas gabalu, uzvāra un turpina vārīt 5-7 minūtes. Tad gaļas gabalu izņem no ūdens, nedaudz atdzesē un sagriež porciju gabaliņos - apmēram 1 kumosam.
Vokā uzkarsē eļļu, ieber cukuru un nepārtraukti maisa līdz tas sāk karamelizēties, tad liek klāt gaļas gabaliņus un apcep tos no visām pusēm. Pēc tam pārlej ūdeni tik daudz, lai gaļa būtu nosegta, un pievieno etiķi, sojas mērci, anīsu, čili un kanēli. Uz lēnas uguns sautē 40-60 minūtes. Kādas 10 minūtes pirms gaļa gatava, uguni nedaudz palielina, lai mērce sabiezē. Ēd ar rīsiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...