pirmdiena, 2012. gada 25. jūnijs

Harčo ar liellopa gaļu

Līdzīgi kā citi gruzīnu nacionālie ēdieni, arī harčo jau sen zināms visā pasaulē. Un, protams, katrs tās gatavotājs zupā ieliek kaut ko no sevis - vai tā būtu kāda attiecīgam reģionam raksturīga sastāvdaļa vai pagatavošanas veids. Tāpēc arī harčo ir tik daudz dažādu variāciju - zupu var pagatavot gan ar jēra vai liellopa gaļu, gan vistas gaļu un pat ar zivi.
Nepieciešams:
600-800 g liellopa gaļa ar kaulu
2 sīpoli
pusglāze rīsu
1 ēdamkarote tomātu pasta
1 mazā kārba konservētu tomātu bez mizas vai 5-6 svaigi tomāti /arī bez mizas/
sāls
hmeli suneli
čili pipars
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Gaļu pārlej ar ūdeni, uzvāra, noputo, pieber sāli un vāra līdz gaļa  gandrīz gatava. Tad izņem to no buljona, atdala no kauliem, sagriež mazākos gabaliņos un liek atpakaļ katlā. Pieber rīsus.
Sasmalcina sīpolus, apcep, tad pievieno mazos gabaliņos sagrieztus tomātus, tomātu pastu un sautē 5-7 minūtes, pievieno sasmalcinātu čili un sautē vēl pāris minūtes. Tad visu liek klāt gaļai un rīsiem katlā. Pieber garšvielas un vāra līdz rīsi mīksti.
Pasniedzot bagātīgi pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...