piektdiena, 2012. gada 8. jūnijs

Biezpiena bulciņas ar sezamsēkliņām

Neticami viegli pusstundas laikā iespējams tikt pie mīkstām, siltām, gardām biezpiena bulciņām. Maizīšu pagatavošanā droši var iesaistīt arī mazos /jaunos/ palīgus virtuvē un pēc tam tās kopā arī nogaršot. Ticiet - nevar neizdoties!
6 bulciņām nepieciešams:
200 g biezpiens
1 ola
1 tējkarote cukurs
pustējkarote sāls
50 g mīksts sviests
200 g milti
1 tējkarote cepamais pulveris
piens pārsmērēšanai
sezama sēkliņas
Pagatavošana:
Saberž biezpienu ar olu, pieber sāli, cukuru, pievieno sviestu un samaisa. Iesijā miltus, sajauktus ar cepamo pulveri, samīca mīklu. Tai jābūt mīkstai un nedaudz jālīp pie rokām.
Tad uz darba virsmas uzkaisa mazliet miltus un saveļ mīklu garenā desiņā, sadala 6 daļās un izveido apaļas maizītes. Saliek tās uz plātī ieklāta cepampapīra, pārsmērē ar pienu, pārkaisa ar sezama sēkliņām un atstāj ~5 minūtes uzbriest. Pēc tam cep 180C 20 minūtes. 
Garšīgi gan ar ievārījumu, gan mīkstu sviestu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...