piektdiena, 2012. gada 8. jūnijs

Avīzē ietīta cepta siļķe

Savulaik ļoti iecienīts ēdiens un ne par velti - lēti, bet varen sātīgi. Var cept gan ugunskura oglēs, gan virtuvē - plītī vai cepeškrāsnī, gan grilā. Ja uztrauc tas, ka var rasties kāds kaitējums veselībai no avīzes, tin siļķi cepampapīrā.
Tātad - treknu sālītu siļķi /man bija mazsālīta. Ja gadās ļoti sāļa, vispirms to var ūdenī izmērcēt/ ar visu galvu un asti ietin kārtīgi saslapinātā avīzē vairākās kārtās.
Tālākais atkarīgs no tā, kā cep. 
Ugunskurā vai plītī vīstokli ar siļķi  liek uz oglēm un, apgrozot no abām pusēm, kārtīgi apcep, tā, ka pat nedaudz papīrs apgruzd. Apmēram 15-20 minūtes.
Cepeškrāsnī cep jau kārtīgi uzkarsētā krāsnī - līdz 220C ~30 minūtes.
Klāt uzkož vārītu vai ugunskurā izceptu kartupeli, biezpienu ar skābo krējumu, uzdzer kefīru vai rūgušpienu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...