ceturtdiena, 2012. gada 21. jūnijs

Ar kuskusu pildīta paprika

Vasarīgi viegla maltīte. Kuksusu var aizvietot ar bulguru, to iepriekš attiecīgi pagatavojot. Arī pārējās pildījuma sastāvdaļas var mainīt atbilstoši savai gaumei un pievienot gan sīpolu, ķiploku, gan brokoli, zaļos zirnīšus, gan riekstus.
Nepieciešams:
2 paprikas
neliels burkāns
6-8 šampinjoni
pusglāze kuskuss
sāls
zaļumi pēc izvēles - pētersīļi, dilles, kinza
sviesta piciņa
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Paprikas pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Paprikas pusītes saliek karstumizturīgā traukā.
Burkānu sarīvē, sēnes sagriež mazos gabaliņos. Pannā apcep vispirms burkānus, tad pievieno sēnes, apmaisa un turpina cept ~5 minūtes. 
Kuskusu pārlej ar verdošu ūdeni attiecībā 1:1, trauku pārklāj ar foliju un atstāj uzbriest 5 minūtes. Tad uz dakšiņas uzdur sviesta piciņu un kuskusu uzirdina, piejauc burkānus un sēnes, pieber sāli pēc garšas un sasmalcinātus zaļumus. Ar šo masu pilda paprikas pusītes, liek cepeškrāsnī un cep 180C 15-20 minūtes. Paprikai jāpaliek sulīgai, tikai viegli apceptai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...