pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

Tomātu zupa ar cappelletti un spinātiem

Tie, kas Austrumu robežā redzējuši "Salidojumu", varbūt atminās, kā Rutas Vītiņas Margarita gudri pamāca kādreizējo klases biedreni, ka uz salidojumu līdzņemtajā "groziņā" nav nekādi makaroni, bet gan kapeleti. 
Es šo repliku atcerējos, kad tortellini vietā iepirkumu grozā biju ielikusi cappelletti. Nu neko darīt - vārīju zupu. Ātri, vienkārši, neparasti un arī garšīgi!
2-3 porcijām nepieciešams: 
250 g cappelletti /bet tikpat labi var arī tortellini/
mazā kārba konservētu tomātu

sauja spinātu
1 sīpols
tējkarote kaltēta oregano
1/2 l vistas vai dārzeņu biljona vai ūdens

augu eļļa
sāls, pipari
rīvēts cietais siers pasniegšanai /nav obligāti/
Pagatavošana: 

Katliņā ielej mazliet eļļu, uz mazas uguns uzkarsē un apcep sasmalcinātu sīpolu, ~5 minūtes. Pievieno oregano, sasmalcinātus konservētus tomātus, buljonu, sāli, piparus un uzvāra. Tad pievieno cappelletti un vāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. ~minūti pirms cappeletti gatavi, zupai pievieno spinātus. Līdzko cappelletti gatavi, katliņu ņem nost no uguns.
Pasniedzot zupu pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...