ceturtdiena, 2012. gada 24. maijs

Spageti ar kūpinātu gaļu un lakšiem

Pavasarīga variācija par tēmu pasta carbonara.
2 porcijām nepieciešams:
spageti
saišķis lakšu
100 g kūpināta gaļa
1 neliels sīpols
~50 ml baltvīns
1 liela ola
sāls, pipari
nedaudz rīvēts parmezāns
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Pannā apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu gaļu, sajauc un vēl cep kādu minūti līdz sīpoli caurspīdīgi un gaļa apbrūnējusi, tad pielej baltvīnu un sautē līdz apmēram puse šķidruma izgarojusi. Pievieno garenās strēmelēs sagrieztus lakšus un visu kopā sautē pāris minūtes līdz lakši kļuvuši mīksti. Bļodiņā sakuļ olu, pieber sāli, piparus, mazliet sieru.
Novāra spageti atbilstoši instrukcijai. Nolejot ūdeni, nedaudz saglabā, lai nepieciešamības gadījumā pēc tam var pieliet spageti, ja mērce par biezu.
Gatavu spageti liek klāt pannā pie gaļas un lakšiem, pārlej olu siera maisījumu un ātri sajauc.  Pasniedzot var pārkaisīt ar rīvētu sieru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...