svētdiena, 2012. gada 27. maijs

Rabarberu pīrāgs

Ar to brīdi, kad rabarberi sāk spraukties no zemes, tā vien kārojas uzēst kādu gardumu ar rabarberiem. Vai tā būtu plātsmaize vai vienkārši rabarbera kāts, iemērkts cukurā. Jo kā tad pavasaris bez rabarberiem?
Nepieciešams:
pamatnei:
2 olas
100 g cukura
pusglāze kefīra
1 glāze miltu
1 tējkarote cepamais pulveris
pildījumam:
2-3 rabarberu kāti /atkarībā no lieluma/
2 + 2 ēdamkarotes cukura
pārliešanai:
300 g skābais krējums
2 olas dzeltenumi
130 g cukura
Pagatavošana:
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura un atstāj, lai ievelkas. 
Pagatavo maisījumu pārliešanai - sajauc /visērtāk izmantot mikseri/ olu dzeltenumus ar cukuru un skābo krējumu.
Pamatnei sakuļ olas ar cukuru, pielej kefīru, sajauc, iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Mīklai jābūt krējuma konsistencē. Tad mīklu lej ar sviestu iesmērētā un ar rīvmaizi izkaisītā formā - man forma 30x24 cm. Virsū saliek rabarberu gabaliņus /bez sīrupa/, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura, pārlej krējuma maisījumu un cep 160C ~30 minūtes, tad temperatūru paaugstina līdz 180C un cep vēl 20-30 minūtes līdz virsma ir zeltaini brūna.
Gatavu pīrāgu nedaudz atdzesē, tad sagriež gabalos un bauda!

4 komentāri:

  1. Ļoti garšīgs pīrāgs! Sanāca ļoti labs!!!

    AtbildētDzēst
  2. Sulīgs, gards. Nu vienkārši fantastisks!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pilnībā piekrītu, šis pīrāgs arī man ir viens no iecienītākajiem:)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...