trešdiena, 2012. gada 9. maijs

Quiche ar šķiņķi un puraviem

Nenoliedzami - šā pīrāga pagatavošana nav vienkārša un prasa samērā daudz laika un uzmanības. Bet visu atsver fantastiskā garša. Pīrāgu var ēst gan siltu, gan atdzisušu.
28 cm formai nepieciešams:
pamatnei:
320 g miltu
225 g auksta sviesta vai margarīna
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote cukurs
125 ml ledusauksta ūdens
pildījumam:
200 g šķiņķis
2 puravu baltā daļa
2 olas
100 ml saldais krējums
200 g siers /Holandes, Krievijas, Ementāles/
augu eļļa un sviests cepšanai
sāls, pipari  
Pagatavošana:
Mīklai bļodā iesijā miltus, pieber cukuru un sāli, sajauc. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un to ātri iemīca miltos. Pa daļām pielej ūdeni, samīca mīklu, saveļ bumbu, to ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī pāris stundas /vai visu nakti/.
Pildījumam puravu sagriež pusriņķos, šķiņķi - mazos kubiņos, uz rupjās rīves sarīvē sieru. Augu eļļā apcep šķiņķi tā, lai tas nedaudz apbrūnē, un pārliek citā traukā. Pēc tam tajā pašā pannā ieliek sviesta gabaliņu /~1 ēdamkaroti/, kad tas pārstāj putot, pievieno puravus un cep līdz tie paliek mīksti.
Olas sajauc ar saldo krējumu, pieber sāli, piparus. Atsevišķā traukā sajauc puravus, šķiņķi, pusi sarīvētā siera un pārlej olu krējuma maisījumu.
Ietauko formu un tajā ieklāj mīklu, veidojot maliņas. Pēc tam ar dakšiņu sadursta mīklas pamatni, ielej sagatavoto pildījumu un cep 180C 20 minūtes. Tad formu izņem no krāsns un pārkaisa pīrāgu ar pārējo sieru, liek krāsnī atpakaļ un cep vēl ~20 minūtes. Gatavu pīrāgu  pirms izņemt no formas, ļauj tam atdzist 5-10 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...