pirmdiena, 2012. gada 14. maijs

Plānās biezpiena pankūkas

Vislabāk cept lielās pankūka, bet savu garšu tās nezaudēs, ja ceps maziņās. 
Nepieciešams:
400 g biezpiena
500 ml piena
4 olas
12 ēdamkarotes ar kaudzi miltu
2 ēdamkarotes cukura
pustējkarote sāls
3 ēdamkarotes kausēta sviesta
Pagatavošana:
Šīm pankūkām vajadzīgs mīksts biezpiens, vislabāk derēs tāds, kas fasēts paciņās. Biezpiena vietā var ņemt arī rikotu. 
Traukā ieliek biezpienu, iesit olas un pievieno pienu, sāli, cukuru. Ar mikseri visu sajauc, iesijā miltus un vēlreiz sajauc. Beigās pievieno kausētu sviestu.
Pankūkas cep sakarsētā pannā no abām pusēm zeltaini brūnas.

4 komentāri:

  1. mm :) ku gardi! tā kā es ēdu/cepu tikai plānās pankūkas vai biezpiena plācenīšus, šķiet, šī kombinācija NOTEIKTI jānoprovē (līdz šim pat nezināju, ka ir tādas plānās biezpiena pankūkas)!

    AtbildētDzēst
  2. Gardi gan! Mums ļoti garšo pankūkas, bet biezpiena pankūkas vai plācenīši ir visiecienītākie.

    AtbildētDzēst
  3. Tiesam loti garsigas :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...