ceturtdiena, 2012. gada 17. maijs

Pasta ar lasi zilā siera mērcē

Pirmo reizi gatavojot lasi ar zilā siera mērci, izmantoju svaigo pastu ar spinātu piedevu. Toreiz šķita, ka tieši tas radīja vēlēšanos šo ēdienu kādreiz pagatavot vēlreiz. Tomēr kā izrādās, šī maltīte izdodas varen labi arī bez svaigās pastas. Tā ka, var mēģināt abus variantus - abi labi!
Nepieciešams:
400 g laša fileja
200 ml saldais krējums
100 ml baltvīns
~80 g zilais siers
augu eļļa cepšanai
pasta pēc izvēles - tagliatelle, fettuccine
Pagatavošana:
Laša filejai noņem ādu, izņem sīkās asakas, sagriež gabaliņos un eļļā viegli apcep, tad pielej vīnu un uz mazas uguns sautē ~3-5 minūtes. 
Mazā katliņā ielej saldo krējumu, tajā iedrupina sieru un maisot karsē uz mazas uguns līdz masa sabiezē, ~3 minūtes. Tad siera mērci pielej klāt lasim, uzmanīgi samaisa un karsē pāris minūtes.
Novāra pastu atbilstoši instrukcijai. Gatavu pastu nokāš, sajauc ar mērci, uzkarsē un pasniedz. Ja klāt vēl glāze laba baltvīna... Mmmm...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...