piektdiena, 2012. gada 18. maijs

Meža ķiploku jeb lakšu pesto

Šonedēļ sanāca iet gar Centrāltirgu. Tur lakšu buntītes teju vai katram zaļumu tirgotājam. Nu kā neņemsi, ja no tiem var pagatavot tādas labas ēdamlietas! Viena no tām ir pesto - lieliska piedeva pastai, zupām.
Nepieciešams:
2 saišķi lakšu
~150 ml olīveļļa
~50 g cietais siers
sauja /~100 g / Indijas riekstu
šķipsna sāls
Pagatavošana:
Lakša lapas noskalo, nosusina un nolauž kātiņus. Lapas liek blenderī, pakāpeniski, pa vairākām reizēm lej klāt olīveļļu un sablendē. Tad pieber riekstus un sablendē. Beigās pieber uz smalkās rīves sarīvētu sieru, sāli un vēlreiz visu sablendē. Masu liek burciņās, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...