ceturtdiena, 2012. gada 10. maijs

Kuskuss ar zaļajiem zirnīšiem un pētersīļiem

Kuskuss pēdējā laikā kļuvis tik populārs, ka vairs īpaši nav jāskaidro kas tas ir. Man kuskuss  ne tikai garšo, bet arī priecē tas, ka to var ļoti ātri un dažādi pagatavot. 
Katliņā augu eļļā apcep sīki sakapātu sīpolu, pievieno pāris šķipsnas kumina vai citas garšvielas pēc gaumes /es izmantoju Muhamora tadžinas maisījumu, kura sastāvā ir kumins, koriandrs, fenhelis, čili, kanēlis un krustnagliņas/ un turpina cept vēl pusminūti. Tad pielej ~1,5 glāzi vistas buljona, pieber glāzi saldētu zaļo zirnīšu un 1-2 ēdamkarotes kapātu pētersīļu /ja pievieno kaltētus, kā es, tad daudzums mazāks kā svaigiem/. Visu uzvāra, pievieno glāzi kuskusa, samaisa, noņem katliņu no uguns un atstāj ar uzliktu vāku 5 minūtes uzbriest. Gatavu uzirdina ar dakšiņu, pārkaisa svaigiem sakapātiem pētersīļiem un pasniedz.
Šādi pagatavotu kuskusu var ēst gan kā patstāvīgu maltīti, gan kā piedevu gaļas ēdienam.

2 komentāri:

  1. tieši tikko pagatavoju kuskusu. būs šis ar jāpamēģina :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pēc šī komentāra saprotu, ka esi iemanījusies kuskusa pagatavošanā:) Vienkārši, vai ne?

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...