otrdiena, 2012. gada 15. maijs

Griķi ar sīpoliem un šampinjoniem

Griķi mums ir viena no iecienītākajām piedevām gaļas ēdieniem. Bet šādi pagatavotus griķus var ēst arī kā patstāvīgu maltīti. Ja garšo sēnes, tās var pievienot vairāk, sēņu laikā šampinjonu vietā var ņemt arī meža sēnes - gailenes vai beciņas.
Nepieciešams:
1 glāze griķi
2 glāzes ūdens
100-200 g šampinjonu
1 sīpols
augu eļļa
sāls
Pagatavošana:
Vispirms vāra griķus. Šeit minētais daudzums ir paredzēts 2 porcijām, ja vajadzīgs vairāk, jāatceras proporcija griķiem ar ūdeni - 1:2.
Katliņā verdošā sālītā ūdenī ieber griķus, samazina uguni un vāra nemaisot līdz ūdens pilnībā uzsūcies, ~15 minūtes. Ja ir šaubas, vai viss ūdens ir uzsūcies, ar karoti vai nazi iedur līdz katliņa apakšai un apskatās.
Kamēr vārās griķi, šampinjonus sagriež šķēlītēs, sīpolu sasmalcina. Pannā karstā eļļā sākumā apcep šampinjonus, tad pēc pāris minūtēm pievieno sīpolu un cep kopā vēl 5-7 minūtes. 
Gatavas sēnes ar sīpoliem sajauc ar griķiem un pasniedz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...