pirmdiena, 2012. gada 7. maijs

Glazēti vistu spārniņi ar zaļajiem lociņiem

Marinādes pagatavošanai ņemtas dažādas mērces no austrumu virtuves, tā šai uzkodai piedodot tai raksturīgās smaržas un garšas.
Nepieciešams:
1 kg vistu spārniņi /~12 gab./
marinādei:
2 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes saldā čili mērce
2 ēdamkarotes tumšā sojas mērce
2 ēdamkarotes sezama eļļa
2 ēdamkarotes austeru mērce /oyster sauce/
2 ķiploka daiviņas
zaļie lociņi
Pagatavošana:
Spārniņus sagriež locītavu vietās /spārniņu galus izmanto buljonam/. Sajauc marinādi no medus, čili mērces, sojas mērces, austermērces un sezameļļas, pievieno ar ķiplokspiedi izspiestas ķiploku daiviņas un pāris ēdamkarotes sīki sasmalcinātus zaļos lociņus. Marinādi pārlej spārniņiem, sajauc un atstāj ievilkties uz pusstundu. 
Pēc tam spārniņus kārto ugunsdrošā traukā, pārlej marinādi un cep 180C ~40 minūtes, vienu reizi apgriežot un ik pa laikam aplaistot ar mērci. Pasniedzot spārniņus pārkaisa ar sasmalcinātiem svaigiem zaļajiem lociņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...