sestdiena, 2012. gada 5. maijs

Citronu kēkss ar citronu glazūru

Ja cep šo kēksu, tad noteikti ar glazūru. Tieši tā kēksam dod saldi skābenu patīkamu garšu.
Nepieciešams:
kēksam:
200 g sviesta vai margarīna
3 olas
150 g cukurs
1 tējkarote vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
250 g milti
1,5 tējkarote cepamais pulveris
1 citrons
glazūrai:
pūdercukurs
citrona sula
Pagatavošana:
Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Saputo sviestu ar cukuru, pa vienai piesit olas, pievieno vaniļas cukuru, sāli, citrona miziņu un sulu. Iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un kārtīgi visu sajauc.
Mīklu lej ar sviestu iesmērētā formā un cep 180C 40-50 minūtes.
Glazūrai sajauc pūdercukuru ar citrona sulu - precīzas proporcijas nepateikšu, jo jaucu "uz aci". Vispirms trauciņā iebēru kādas 5-6 ēdamkarotes pūdercukura un tad pamazām pievienoju citrona sulu tik daudz līdz veidojās pabieza glazūra, ar kuru pārlēju gatavu un nedaudz atdzisušu kēksu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...