otrdiena, 2012. gada 29. maijs

Baklažānu uzkoda ar dārzeņiem

Vienkārša, bet ļoti garšīga uzkoda - it īpaši, ja esi baklažānu mīļotājs.
Baklažānus sagriež ripās, pārkaisa ar sāli un atstāj uz minūtēm 30, lai atsulojas. Pēc tam baklažānu noskalo aukstā tekošā ūdenī, nosusina un apcep nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm. Apcepto baklažānu saliek uz papīra dvieļa, lai uzsūcas eļļa.
Burkānu sarīvē, sīpolu sagriež pusriņķos un apcep. Majonēzi sajauc ar sīki sakapātu vai ķiplokspiedē izspiestu ķiploku. 
Uzkodu kārto lēzenā traukā - liek tādus kā mazus tornīšus - vispirms baklažānu ripas, tad majonēze, atkal baklažāns un majonēze, virsū burkāns ar sīpolu. Pārkaisa sasmalcinātiem zaļumiem.
Trauku ar baklažānu uzkodu atdzesē ledusskapī un pasniedz aukstu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...