ceturtdiena, 2012. gada 3. maijs

Alus krekeri

Alu var ne tikai dzert, bet izmantot dažādu gardu uzkodu un ēdienu pagatavošanā - lieliski izdodas gan cepti sīpolu gredzeni, mērcēti alus mīklā, gan alū sautēta gaļa. Nu sarakstam var pievienot šos krekerus - trauslus un, pateicoties dažādām garšvielām un sēkliņām, arī ar dažādām garšām.
Nepieciešams:
100 ml gaišais alus
100 g augu eļļa
300 g milti
pārkaisīšanai - sāls, garšvielas, dažādas sēkliņas
Pagatavošana:
Sajauc eļļu ar alu, iesijā miltus. Samīca mīklu, saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm. Tad plāni, plāni izveltnē /es veltnēju uzreiz uz cepamā papīra/, sadursta ar dakšiņu. Pārkaisa ar sāli, garšvielām vai sēkliņām /es ņēmu - sezamsēkliņas, magoņu sēkliņas, ķimenes, papriku un tomātu pikanto garšvielu/, sagriež gabaliņos, cep 180C ~15 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...