sestdiena, 2012. gada 28. aprīlis

Tadžina ar vistu, melnajām plūmēm un saulē kaltētiem tomātiem

Lai gan ik pa laikam tadžina tiek daudz slavēta dažādos mēdijos, domāju par skādi nebūs arī komplimenti no manis. Viegli, ērti, garšīgi, aromātiski. Ko vēl tur piebilst?
3 porcijām nepieciešams:
6 vistu stilbiņi
2 burkāni
sauja mandeļu
8-10 žāvētas melnās plūmes
6-8 saulē kaltēti tomāti eļļā
sāls
garšvielas /izmantoju 1 tējkaroti Muhamora tadžinas garšvielu maisījuma/
augu eļļacepšanai
Pagatavošana:
Vistu stilbiņus ierīvē ar sāli un apcep zeltaini brūnus. Mandelēm pārlej verdošu ūdeni, patur pāris minūtes, tad nolej ūdeni un novelk miziņu.
Tadžinas šķīvī ielej mazliet eļļu un uz lēnas uguns uzsilda, tad saliek vistas stilbiņus, virsū sagrieztus burkānus, plūmes un kaltētos tomātus, mandeles. Garšvielas sajauc ar glāzi karsta ūdens un pārlej vistai.
Uz lēnas uguns sautē ~1,5 stundu. Pasniedz ar kuskusu. Vai ar rīsiem.

2 komentāri:

  1. aii, kā man atkal gribētos tadžīnu.. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ticu, man ar` kārojas. Esmu lasījusi, ka citi ir mēģinājuši tadžinas vietā izmantot dziļu pannu ar vāku. Iespējams, ka ar garšvielām var panākt daudz, bet pats ēdiens, manuprāt tomēr līdzināsies mūsu virtuvei raksturīgam sautējumam.

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...