otrdiena, 2012. gada 10. aprīlis

Salāti ar bekonu, olām un grauzdiņiem

Ja kāda ola pēc lielajām olu kaujām vēl ir palikusi, vērts izmēģināt šos sātīgos salātus.
2-3 porcijām nepieciešams: 
1/2 galviņa ledus salātu
3 cieti vārītas olas
4 šķēles kūpinātas krūtiņas
2 maizes šķēles grauzdiņiem
mērcei:
2 tējkarotes baltvīna etiķis, 
2 tējkarotes Dižonas sinepes
5 tējkarotes olīveļļas
Pagatavošana:
Salātus ar rokām saplūkā, gaļu sagriež nelielos gabaliņos un apcep. Grauzdiņiem sagriež maizi mazos kubiņos un apcep. Sagriež olas. 
Bļodiņā pagatavo mērci - sajauc etiķi ar sinepēm, pievieno olīveļļu. Salātus sajauc ar apcepto gaļu, pārlej mērci un sajauc. Lielā lēzenā šķīvī kārto salātus ar gaļu, virsū liek olu ripas un pārkaisa grauzdiņus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...