pirmdiena, 2012. gada 2. aprīlis

Sāļās biezpiena standziņas

Biezpiens ir universāls - ar to var pagatavot gan vienkāršu brokastu maizi, gan izsmalcinātu desertu, gan saldu biezpienmaizi, gan sāļo pīrāgu. Un izrādās, ka var pagatavot arī standziņas, kas garšo pēc siera standziņām!
Nepieciešams:
200 g biezpiena
200 g sviesta vai margarīna
glāze miltu
pustējkarote cepamais pulveris
pustējkarote cukura
šķipsna sāls
ola pārsmērēšanai
sāls un sēkliņas /man šoreiz linsēklas, bet var arī ķimenes vai sezamsēkliņas/ pārkaisīšanai 
Pagatavošana:
Biezpienu izberž caur sietu vai samaļ. Miltus izsijā, piejauc cepamo pulveri, cukuru un sāli, aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves /var pat kādu pusstundu paturēt saldētavā, tad tas vieglāk izdarāms/, visu sajauc kopā. Pievieno biezpienu, samīca mīklu un saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī atdzist. Pēc tam no mīklas atplēš pa gabalam un saveļ ~1 cm resnas desiņas, sagriež ik pa 8-10 cm un liek uz plātī ieklāta cepampapīra. Pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa sāli un sēkliņas. Cep 180C 15-20 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...