ceturtdiena, 2012. gada 12. aprīlis

Rukola ar tomātiem un mocarellu

Tomāti ar mocarellu - klasisks salikums. Ir, kas sajūsminās, tiem pievienojot baziliku, man garšo - ar rukolu.  
Šie salāti var būt gan kā uzkoda starp ēdienreizēm, gan arī viegla maltīte. Proporcijas ir diezgan nosacītas - tās var izmainīt un pielāgot savai gaumei, bet baltvīna etiķi var aizstāt ar citrona sulu.
2 porcijām nepieciešams:
saišķis rukolas
8-10 ķiršu tomātiņi
125 g mocarella
mērcei:
3 ēdamkarotes olīveļļa
1 ēdamkarote sojas mērce
tējkarote baltvīna etiķis
sāls, pipari
Pagatavošana:
Pagatavo mērci - sajauc olīveļļu ar sojas mērci un pievieno baltvīna etiķi, pieber pa šķipsniņai sāli un piparus. 
Tomātiņus un mocarellu sagriež, pievieno rukolu, pārlej mērci, viegli sajauc un pasniedz. 
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...