otrdiena, 2012. gada 24. aprīlis

Pīrāgs ar olu un zaļo lociņu pildījumu

Pīrāgs ikdienas maltītei - vienkāršs, samērā ātri pagatavojams. Bet ļoti ļoti garšīgs. Un sātīgs.
Nepieciešams:
400 ml kefīra /var aizvietot ar krējumu/
160 g sviesta
2 olas
2 ēdamkarotes cukura
pustējkarote sāls
280 g miltu
1,5 tējkarote cepamais pulveris
pildījumam:
3 cieti vārītas olas
liels saišķis zaļo lociņu
sāls, pipari
ēdamkarote sviesta
Pagatavošana:
Sakuļ olas, pievieno izkausētu un atdzesētu sviestu, pieber sāli un cukuru. tad pielej kefīru un kārtīgi sajauc. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un sajauc viendabīgu mīklu.
Sagriež zaļos lociņus, olas sagriež mazos kubiņos. Uz pannas izkausē sviestu un tajā sautē lociņus līdz tie paliek mīksti un saplok. Kad tie nedaudz atdzisuši, sajauc ar sagrieztajām olām. Iesmērē formu, ielej nedaudz vairāk par pusi mīklas, virsū izkārto lociņu un olu maisījumu un uzlej pārējo mīklu. Cep 200C 35-40 minūtes.
Es cepu kēksa formā, bet var cept arī apaļajā formā. 
Mazliet atdzesē, pīrāgu atstājot formā un pārklājot ar dvieli. Vislabāk garšo vēl silts, bet arī atdzisis, pīrāgs ir lieliska uzkoda.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...