svētdiena, 2012. gada 29. aprīlis

Laša soļanka

Soļanku var izvārīt ne tikai no gaļas, ļoti garda ir arī no zivīm vārīta soļanka. To pagatavot ir ne tikai vienkārši, bet ļoti vienkārši. Zupai var izmantot gan baltās, gan sarkanās zivis, gan abas kopā. Soļanka iegūs piesātinātāku garšu, ja to gatavo no kūpinātas zivs vai kopā ar svaigo zivi. Tikpat labi soļanku var vārīt no vienas zivs, kā man šoreiz - no svaiga laša.
Nepieciešams:
2 litri zivju buljona
400 g laša fileja
3 kartupeļi
400 g konservēti tomāti savā sulā
3-4 marinēti vai sālīti gurķi
sīpols
1 ēdamkarote kaperu
olīvas 
sāls, pipari
augu eļļa
Pagatavošana:
No asakas pagatavo zivju buljonu. Sagriež sīpolu un gurķus, pannā apcep sīpolus līdz tie caurspīdīgi, pievieno konservētus tomātus /vispirms sagriezti mazos gabaliņos/ ar visu sulu. Sautē ~10 minūtes, tad pievieno sagrieztos gurķus, kaperus, olīvas. Sautē vēl~5 minūtes.
Buljonā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un vāra līdz tie gandrīz gatavi, ~10 minūtes, tad pievieno pannas saturu un vāra ~5 minūtes. Pievieno gabaliņos sagrieztu lasi un vāra gatavu ~5 minūtes. Līdz pasniegšanai zupai ļauj pastāvēt vismaz 15 minūtes.

1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...