pirmdiena, 2012. gada 16. aprīlis

Gaļas un sakņu sautējums

Īsts mājas sautējums - sātīgs un garšīgs. Tā pagatavošanā izmantotas tepat Latvijā augušās saknes - kālis, selerija, burkāni.
6 porcijām nepieciešams:
700-800 g cūkgaļas mīkstums /man kakla karbonāde/
2 burkāni
kālis
selerijas sakne
2 puravi
5-6 kartupeļi
sāls, pipari
augu eļļa
mērcei:
2 ēdamkarotes sviests
1 ēdamkarote ar kaudzi miltu
skābais krējums
tomātu mērce
Pagatavošana:
Gaļu sagriež gabaliņos, apcep, liek katlā un pārlej ar ūdeni tik daudz, lai tā būtu nosegta, un sautē. Saknes sagriež apmēram tādos pašos gabaliņos kā gaļu. Puravu sagriež ripās un apcep. Kad gaļa gandrīz gatava, pievieno kāli, seleriju, burkānus un puravus, beigās - kartupeļus. 
Pagatavo mērci - pannā ar biezu dibenu izkausē sviestu, iejauc miltus un karsējot maisa, lai neveidojas kunkuļi. Tad pievieno pa pāris karotēm krējuma un tomātu mērces un atjauc ar buljonu no sautējuma. Mērci pārlej sautējumam un uz mazas uguns turpina sautēt, kamēr gaļa un saknes mīksti, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...