trešdiena, 2012. gada 25. aprīlis

Cūkgaļa ar bambusa dzinumiem

Es ļoti labprāt gatavoju ēdienus ar Āzijas virtuvei raksturīgām garšām un smaržām. Un tad bez ingvera neiztikt. Šoreiz vēl klāt pievienoju bambusu dzinumus, kas lieliski iederās dažādos stir fry ēdienos un zupās.
Nepieciešams 2-3 porcijām:
500 g cūkgaļas mīkstums
puravs
1 kārba konservētu bambusa dzinumu
2 olu baltumi
nepilna ēdamkarote kartupeļu cietes
~tējkarote sarkanvīna etiķis
gabaliņš ingvera saknes 
sāls
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Cūkgaļu sagriež gabaliņos. Sajauc maisījumu no ūdens, cietes un olu baltumiem. Ar to pārlej gaļas gabaliņus, samaisa un atstāj uz pusstundu. 
Pannā ielej eļļu un uz straujas uguns cep gaļu, nepārtraukti maisot, dažas minūtes. Iesaku gaļu cept nelielās porcijās nevis visu uzreiz - tad tā labāk un vienmērīgāk apcepas.
Gaļu izņem, palikušajā eļļā apcep bambusa dzinumus. Puravu sagriež, ingveru sarīvē, sajauc ar sarkanvīna etiķi, pievieno nedaudz bambusu dzinumu šķidrumu, pieber sāli. Tad pannā atpakaļ liek gaļu, pārlej garšvielu maisījumu, visu samaisa un izkarsē. Kā piedevas var pasniegt olu vai rīsu nūdeles.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...