trešdiena, 2012. gada 18. aprīlis

Cepumi ar zilo sieru un zaļajiem lociņiem

Šie cepumi mani pārsteidza. Pozitīvi.
Biju iecerējusi uzcept sāļos siera cepumus un šoreiz izvēle krita par labu zilajam sieram - tas ir pietiekami pikants. Arī zaļiem lociņiem ir izteikta garša un aromāts. Tomēr saspēlē ar pārējām sastāvdaļām, ne siers, ne lociņi vairs nebija noteicošie - to garša un smarža ir jūtama, tomēr tā nav asa un uzmācīga. Cepumus apkārt klāj garoziņa, bet iekšā tie ir mīksti un gaisīgi.
Kā radīti baudīšanai kopā ar vīna glāzi.
Nepieciešams:
200 g zilais siers
360 g milti
100 g sviests
1 tējkarote cepamais pulveris
pustējkarote soda
2 tējkarotes cukurs
1 tējkarote sāls
250 ml kefīrs
8-10 kāti zaļo lociņu
Pagatavošana:
Bļodā iesijā miltus, pieber sāli, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sajauc. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un saberž drumstalās. Sadrupina sieru un sīki sagriež lociņus, piejauc miltiem un samaisa. Pielej kefīru un sajauc viendabīgu masu. Ar rokām no mīklas atdala gabaliņus apmēram valrieksta lielumā un liek uz plātī ieklāta cepampapīra. Cep 200C 15-20 minūtes.
No minētā daudzuma sanāk ~40 cepumi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...