piektdiena, 2012. gada 13. aprīlis

Cepts ananāss ar medu, kanēli un anīsu

Brīvdienās palutini savus mīļos ar šādu desertu.
4-6 porcijām nepieciešams:
1 ananāss
3 ēdamkarotes medus
2 tējkarotes vaniļas cukura
4-6 kanēļa standziņas
anīsa zvaigzne
Pagatavošana:
Ananāsam vispirms nogriež augšdaļu un apakšdaļu, pēc tam ar asu nazi to vertikāli nomizo un sagriež 1-1,5 cm biezās šķēlēs. Tad katrai šķēlei izgriež serdi. 
Ananāsa šķēles saliek cepammaisā, klāt pieliek kanēļa standziņas, anīsu, pārlej medu, kas sajaukts ar vaniļas cukuru. Maisam aizsien galu ~6-8 cm attālumā no maisiņa augšmalas un vairākās vietās izdur caurumus karstā gaisa cirkulācijai. Maisu ieliek ugunsdrošā traukā un cep 180C 40-45 minūtes. 
Kopā ar saldējumu garšo fantastiski!

1 komentārs:

  1. tas pēdējais teikums par saldējumu ir izcili vietā, uzreiz sakārojās šos ananasus :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...