svētdiena, 2012. gada 1. aprīlis

Biezās kefīra pankūkas

Ja vēlies pufīgas, biezas pankūkas, bet nav tik daudz laika, lai ceptu rauga pankūkas, tad šīs būs īsti laikā.
Nepieciešams:
1/2 litrs kefīra
1 ola
2 ēdamkarotes cukura
pustējkarote sāls
350 g miltu
pustējkarote soda
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Bļodā ielej kefīru, pievieno olu, cukuru, sāli un visu sajauc. Iesijā uzreiz visus miltus, pieber sodu un ātri sajauc mīklu. Nesatraucies, ja izskatās, ka mīkla par biezu - tam tā jābūt un jaukt to vairāk nevajag. Atstāj mīklu uz 10-15 minūtēm, lai kefīrs ar sodu savstarpēji reaģētu.
Cepšanai vajadzīga kārtīga smagā panna ar biezu dibenu, plānās pannas ar pretpiedeguma pārklājumu šoreiz nederēs. Pannā ielej eļļu - tik daudz, lai pannas apakša būtu visa nosegta, uzkarsē, tad ar karoti ņem mīklu, liek pannā ne pārāk tuvu vienu otrai un cep no abām pusēm zeltaini brūnas pankūkas.

2 komentāri:

  1. Atbildes
    1. Var mēģināt, bet visticamāk, ka pankūkas viducī būs jēlas. Biezā panna tomēr nodrošina vienmērīgu siltumu

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...