trešdiena, 2012. gada 11. aprīlis

Ar burkāniem un sīpoliem sautētas vistu mādziņas

Man kādreiz šķita utopiski ieiet veikalā un nopirkt vistu mādziņas tik daudz, cik vēlies. Tagad utopija pārvērtusies realitātē un, domājot par ikdienas maltīti, drīzāk prātā nāk idejas par vistas fileju vai stilbiņiem, nepamatoti piemirstot, cik gardi un dažādi var pagatavot mādziņas.
Nepieciešams:
500 g vistu mādziņas
1 liels burkāns
1 sīpols
1 ēdamkarote ar kaudzi skābais krējums
2 ēdamkarotes tomātu mērce vai 1-1,5 ēdamkarote tomātu pasta
sāls
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Vistu mādziņas notīra, nomazgā un liek vārīties. Noputo, pēc garšas pieber sāli un vāra ~40 minūtes līdz tās mīkstas.
Burkānu sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sagriež pusriņķos un dziļā pannā apcep. Pēc tam pievieno mazākos gabaliņos sagrieztas mādziņas. Krējumu sajauc ar tomātu mērci, pielej mazliet buljonu, kurā vārījās mādziņas, un pārlej pannas saturam. Sautē ~10 minūtes.
Garšīgi ar kartupeļu biezeni, bet ne sliktāk ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, griķiem.

3 komentāri:

  1. aa, cik tas bija gardi, gribu atkal :)
    nākamreiz, kad atbraukšu :)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies, sanāca garšīgi!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...