sestdiena, 2012. gada 3. marts

Vistu aknu pastēte ar olīvām

Pastētes var pagatavot pēc milzum daudz receptēm, bet vienu laiku gatavoju tikai šādi. Pienācis laiks izmēģināt ko citu un jāsaka, ka vīlusies nebiju - pastēte izdevās maiga un krēmīga.Un ļoti garšīga.
Nepieciešams:
400 g vistu akniņas
100 g sviesta
100 ml saldais krējums
1 sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
sāls, pipari, muskatrieksts
sauja vai vairāk melno olīvu
Pagatavošana:
Pannā izkausē sviestu, pieliek sagrieztu sīpolu un ķiploku, sautē līdz caurspīdīgi, pievieno attīrītas akniņas, cep ~10 minūtes līdz gatavas. Pārliek traukā, pieber sāli, piparus, šķipsniņu muskatrieksta, pielej saldo krējumu un sablendē viendabīgā masā. Nav jāuztraucas, ja izskatās, ka masa ir par šķidru - atdziestot tā sabiezēs.Beigās pastētē iejauc sagrieztas melnās olīvas.
No minētā daudzuma sanāca  2 mazas bļodiņas pastētes. Vienā kopā ar olīvām iejaucu arī sasmalcinātas dilles - jāsaka, ka garšoja ideāli. Par velti nobijos, ka pastēte ar diļļu piejaukumu var sabojāties - vajadzēja tā pagatavot visu. Vēl jo vairāk tāpēc, ka bojāties kam nebija, pastēte pazuda rekordātrumā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...