trešdiena, 2012. gada 14. marts

Tomātu zupa ar pupiņām un bekonu

Tomāti kombinācijā ar pupiņām vienmēr ir veiksmīgs un gards salikums. Ja tos izmanto konservētā veidā, tad arī ātrs risinājums sātīgai maltītei.
Nepieciešams:
100-150 g bekona
1 liels sīpols
2-3 seleriju kāti
2 nelieli burkāni
1 kārba konservētu balto pupiņu
1 kārba konservētu tomātu
sāls, pipari
dārzeņu buljons
kaltēti zaļumi /man - pētersīļi/
gabaliņš cietā siera
1-2 ēdamkarotes olīveļļa
Pagatavošana:
Katliņā ielej olīveļļu, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu bekonu, mazliet apcep, tad pievieno sasmalcinātu sīpolu un uz lēnas uguns sautē līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Tad pievieno sagrieztus burkānus un seleriju kātus, apmaisa, liek klāt konservētus tomātus, kaltētus zaļumus un sautē ~20 minūtes. Pēc tam pielej dārzeņu buljonu un pieliek pupiņas, sāli, piparus. Uzvāra un karsē vēl pāris minūtes. Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...