ceturtdiena, 2012. gada 1. marts

Rīsi ar kariju un burkāniem

Karijs ir viena fantastiska lieta! Pateicoties karijam, šādi pagatavotiem rīsiem ir maigi dzeltenīga nokrāsa un piesātināta garša.
Nepieciešams:
250 g rīsi
3-4 burkāni
2 ķiploka daiviņas
1-2 tējkarotes karija /man - SantaMaria mango karijs/
sāls
sviests un eļļa cepšanai - pa 1-2 ēdamkarotēm
pētersīļa zaļumi
Pagatavošana:
Novāra rīsus*. Uz rupjās rīves sarīvē burkānus un cep apmaisot uz vidējas uguns 5-7 minūtes, pievieno sasmalcinātu ķiploku un cep vēl minūti. Pieber kariju un apmaisa. Pievieno rīsus, kārtīgi samaisa un pieber sāli.

Pasniedzot pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļa zaļumiem. Var ēst gan kā patstāvīgu maltīti, gan kā piedevas kādam gaļas ēdienam.
--------------------------------
* pats vienkāršākais variants - ņemt rīsus paciņās vai izmantot iepriekš vārītus rīsus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...