piektdiena, 2012. gada 23. marts

Penne ar bekonu, zaļajiem zirnīšiem un spinātiem zilā siera mērcē

Garda maltīte, kas ātri un viegli pagatavojama. Ja pie sirds neiet zilais siers, tā vietā ņem saldo krējumu. Tādā gadījumā buljonu gan vajadzēs mazāk.

4 porcijām nepieciešams:
350 g penne
1 sīpols
8 plānas šķēles bekona
200 ml karsts dārzeņu buljons
300 g saldēti zaļie zirnīši
150 g zilais siers
250 g spināti
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Dziļā pannā uzkarsē eļļu un tajā cep sasmalcinātu sīpolu, līdz tas mīksts. Tad pievieno strēmelēs sagrieztu bekonu un cep vēl pāris minūtes. 
Pēc tam pielej buljonu, uzvāra, tad pāris minūtes vāra uz mazas uguns. Pievieno zaļos zirnīšus un gabaliņos sagrieztu sieru. Vāra kamēr zirnīši gatavi un siers izkusis. Gatavošanas beigās pievieno spinātus.
Novāra pastu atbilstoši instrukcijai, nokāš, pastu sajauc ar mērci un pasniedz.
Recepte aizgūta no BBC Good Food.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...