svētdiena, 2012. gada 25. marts

Krāsnī cepti kartupeļi ar sieru

Šādi kartupelīši labi garšo kopā ar kādu dipu vai zaļajiem salātiem. Bet tikpat labi tie sader ar kādu zivs vai gaļas gabalu.
3-4 porcijām nepieciešams:
8-10 kartupeļi
~50 g parmezāns vai cits cietais siers
5-6 ēdamkarotes olīveļļa
1 tējkarote vai vairāk ķiploku garšvielas /ķiploku granulas/ 
tējkarote vai pēc garšas jūras sāls
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo, nomazgā, nosusina un sagriež daivās. 
Traukā sajauc olīveļļu ar ķiploku garšvielu, uz smalkās rīves sarīvētu sieru, pievieno kartupeļus un visu kārtīgi samaisa. 
Plātī ieklāj cepampapīru, uz tā izliek kartupeļu daivas un pārkaisa sāli. Kartupeļus cep 200C ~40 minūtes ik pa laikam tos apgrozot.

1 komentārs:

  1. Ļoti garšīgi, paldies par recepti, es gan tos kartupeļus iepriekš nedaudz pavārīju, jo bija bail, ka tas siers par daudz sacepsies, kamēr zaļie kartupeļi izcepsies.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...