otrdiena, 2012. gada 27. marts

Ķirbju salāti ar sēkliņām un žāvētām dzērvenēm

Atšķirībā no iepriekšējā gada, kad mums par ķirbju trūkumu nevajadzēja žēloties, šoziem lietojām mammas dārzā augušos. Kopā ar ķirbi man tika arī recepte - ne tikai veselīga, bet arī varen garda!
Nepieciešams:
~ 500 g ķirbis /man riekstu ķirbis/
1 liels burkāns
1 liels apelsīns vai 2 mazāki
2-3 ēdamkarotes ķirbju sēklas
sauja žāvētu dzērveņu
1 ēdamkarote medus
Pagatavošana:
Sarīvē burkānu un ķirbi, pusi apelsīna sagriež gabaliņos, visu sajauc kopā. No otras puses apelsīna izspiež sulu, sajauc ar medu un pārlej salātiem. Salātiem piejauc ķirbju sēklas un žāvētas dzērvenes. Atstāj, lai salāti kādu mirkli savelkas un tad pasniedz - garšīgi gan kā salāti, gan kā piedava gaļas ēdienam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...