ceturtdiena, 2012. gada 8. marts

Ķīnas kāpostu tīteņi ar malto gaļu

Kopš pirmo reizi pagaršoju tīteņus ar Ķīnas kāpostu, gatavoju tikai tā. Man patīk to maigā garša un arī tas, ka tīteņus var viegli satīt, jo applaucētas kāposta lapas ļoti labi padodas tīšanai. Sanāk tādi mazi skaisti tītenīši.
Nepieciešams:
1 liela Ķīnas kāposta galviņa
eļļa cepšanai
1 mazā kārba konservētu tomātu savā sulā
sāls, pipari, garšvielas
pildījumam:
600-700 g maltā gaļa
1 sīpols
dilles
1 ola
glāze vārītu rīsu
Pagatavošana:
Malto gaļu samīca ar sāli, pipariem, garšvielām, sakapātu sīpolu, olu un sasmalcinātām dillēm. Pievieno rīsus un visu kārtīgi sajauc.  
Kāpostus sadala pa lapām, pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz kādām 5 minūtēm. Ņem pa vienai kāposta lapai, platākajā galā uzliek maltās gaļas masu un satin. Tad tīteņus apcep no abām pusēm un kārto ugunsdrošā traukā.  Pārlej sasmalcinātus konservētus tomātus ar visu sulu. Ja liekas, ka šķidruma par maz, pielej vēl karstu ūdeni vai buljonu. Pārkaisa sāli, piparus un mazliet cukuru. Cep 180C ~stundu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...