otrdiena, 2012. gada 6. marts

Farfalle ar brokoļiem sviesta - sinepju mērcē

Kopš pirmās reizes, kad pagaršoju Dižonas sinepes, tās diezgan regulāri iekļauju dažādu ēdienu pagatavošanā - sinepēm ir tāds stingrs raksturs, ka tādu tās piešķir arī ēdienam, tomēr nenomācot paša ēdiena garšu.
Nepieciešams:
250 - 300 g pasta farfalle
brokolis
sāls, pipari
mērcei:
4 ēdamkarotes Dižonas sinepes
100 g sviesta
zaļumi - pētersīļi, zaļie lociņi, maurloki
Pagatavošana:
Mīkstu sviestu sajauc ar sinepēm, pieber sasmalcinātus zaļumus, pēc garšas piparus, ja nepieciešams - sāli. Lielā daudzumā sālsūdens vāra pastu - kad tai līdz gatavībai atlikušas 2-3 minūtes, pieber rozetēs sadalītu brokoli, apmaisa un turpina vārīt kopā, tomēr jāskatās, lai nepārvārās un brokolis paliek skaisti zaļā krāsā. Kad gatavs, nolej ūdeni, bet pastu un brokoļus sajauc ar sviesta - sinepju maisījumu. Pasniedz tūlīt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...