ceturtdiena, 2012. gada 15. marts

Cūkas cepetis cepammaisā

Kāpēc gatavot cepammaisā? Tam ir vairākas priekšrocības - ēdiens sautējas savā sulā un to gatavojot, nav jāstāv klāt. Arī sagatavošanas darbi nekādu lielo laiku neaizņem. Toties rezultāts ir patiesi garda maltīte - gaļa ir mīksta un sulīga.
Nepieciešams:
~1,5 kg smags cūkas kakla karbonādes gabals
marinādei:
2 ēdamkarotes sinepes
3-4 ēdamkarotes majonēzes
sāls
2-4 ķiploka daiviņas
Pagatavošana:
Sajauc sinepes ar majonēzi, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas. Gaļas  gabalu ierīvē ar sāli, tad pārsmērē ar sinepju - majonēzes maisījumu un atstāj pāris stundas marinēties. Pēc tam gaļu liek cepammaisā, aizsien tam galu ~6-8 cm attālumā no maisiņa augšmalas un vairākās vietās izdur caurumus karstā gaisa cirkulācijai. Maisu ieliek ugunsdrošā traukā un cep 200C ~1,5 stundu. Ja cepetim vēlas brūnu garoziņu, tad maisā cep ~ stundu, pēc tam maisu atver, gaļu izņem un cep vēl ~20 minūtes līdz veidojas zeltaina garoziņa, ik pa laikam aplaistot ar izdalījušos sulu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...