ceturtdiena, 2012. gada 22. marts

Cepumi ar citronu krēma pildījumu

Pirms kāda laika sajūsminājos par citronu laima krēmu. Globālajā tīmeklī meklējot idejas tā plašākai pielietošanai, atradu vairākas interesantas receptes. Pirmā no tām ir šie it kā vienkāršie smilšu cepumi, kuriem burvīgi skābenu garšu piedod krēms. 
Tālākos plānos - medus biskvīta rulete ar citrona krēma pildījumu un semifreddo.
Nepieciešams:
180 g mīksta sviesta
1 ola
200 g cukura
280 g miltu
pustējkarote cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Sviestu saputo ar cukuru, piesit olu un sajauc. Piemet šķipsniņu sāls, iesijā miltus ar cepamo pulveri, samīca mīklu. Saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz pusstundu. 
Kad mīkla atdzisusi, gatavo  cepumus - ar rokām atplēš mazus gabaliņus mīklas un saveļ bumbiņu apmēram valrieksta lielumā, tad to nedaudz saspiež starp plaukstām un liek uz plātī ieklāta cepampapīra ne pārāk tuvu vienu otrai.
Tad, kad visi cepumi glīti sarindoti, ar tējkaroti vai kāda cita instrumenta palīdzību /es izmantoju mohito kokteiļu stampiņu/, iespiež padziļinājumu, kurā ar tējkaroti ieliek krēmu bez kaudzes /citādi cepoties, tas var notecēt un piedegt/. Cep 180C 10-12 minūtes.
No minētā daudzuma sanāk 45-50 cepumi.

4 komentāri:

  1. Izskatās gan varen gardi! :)

    Biju jau noilgojusies pēc jaunām receptēm pa šīm dienām :))

    AtbildētDzēst
  2. Ir, ir gardi. Pat ļoti:)
    Cerams, ka tādu piespiedu pārtraukumu vairs nepiedzīvosim un uz jaunām receptēm nebūs ilgi jāgaida!

    AtbildētDzēst
  3. citronu krēms ir kaut kāds veikalā burciņā nopērkams zvērs, ka nav pagatavošanas apraksta?

    AtbildētDzēst
  4. Iespējams, ka to var nopirkt, bet es gatavoju pati. Recepte atrodama pēc linka raksta sākumā. Tiešam iesaku izmēģināt:)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...