otrdiena, 2012. gada 13. marts

Biezpienmaize

Ja man jautātu, kāda ir vislabākā biezpienmaize, bez apdomāšanās teiktu - ar plānu plānu pamatni un daudz daudz biezpiena. Šī nu reiz ir tāda biezpienmaize, turklāt ar kraukšķīgu drumstalu virskārtā. 
Te gan jāpiebilst - šoreiz biezpiena mājās nebija, tā vietā ņēmu Igaunijā ražoto rikotu.
Nepieciešams:
mīklai:
160 g miltu
1 tējkarote cepamais pulveris
pusglāze cukura
120 g sviesta vai margarīna
biezpiena kārtai:
600 g biezpiena /vai rikotas/
3 olas
1 glāze krējuma /man 20%/
pusglāze cukura /vai pēc garšas/
1 tējkarote vaniļas cukurs
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Saberž sviestu ar cukuru, iesijā miltus un cepamo pulveri, saberž drumstalas. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Ja biezpiens ir mīksts un mitrs, to saspaida ar dakšiņu, ja graudains, sauss - labāk samaļ vai izberž caur sietu. Pēc tam biezpienam pievieno olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru, krējumu, cieti un sajauc viendabīgā masā. Masai jābūt krējuma konsistencē.

Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās un iecilā biezpiena masā. ~2/3 no mīklas daudzuma liek formā kā pamatni, uzlej biezpiena masu, atlikušo mīklu sadrupina tai pāri. Cep 180C ~30 minūtes.
Var gadīties, ka biezpienmaizei vēl karstai esot, tā ir mīksta, bet atdziestot, tā paliek stingrāka un var labi sagriezt gabalos.
Tiem, kam garšo rozīnes - droši pievieno biezpiena masai.

2 komentāri:

  1. Apmēram cik liela ir forma, kurā biezpienmaize tiek cepta?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Visērtāk cept taisnstūra formā, izmērs 28-30cm x 22-24cm.

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...