pirmdiena, 2012. gada 5. marts

Biezpiena radziņi

Šādus radziņus no biezpiena mīklas var cept ar dažādiem pildījumiem un to izvēlēties savai gaumei atbilstošu - der gan gabaliņos sagriezta marmelāde, ievārījums vai džems. Garšīgi arī ar gabaliņos sagrieztiem un ar cukuru un kanēli pārkaisītiem āboliem.
16 radziņiem nepieciešams:
mīklai:
200 g biezpiens
100 g sviests vai margarīns
nepilna glāze milti
pustējkarote cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
2 ēdamkarotes cukura

pildījumam - ievārījums, džems, marmelāde
Pagatavošana:
Traukā samīca biezpienu ar mīkstu sviestu, pievieno cukuru un sāli. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un samīca mīklu. Miltu daudzums atkarīgs no tā, kāds ir biezpiens - ja sauss, miltus vajadzēs mazliet mazāk, ja mitrs – iespējams, ka vairāk. Galvenais, lai mīkla nelīp pie rokām. 

Samīcīto mīklu sadala divās apmēram vienādās daļās, saveļ bumbas, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu. Atdzisušu mīklu plāni izveltnē apaļās ripās un sagriež caur vidu 8 daļās - trijstūros. Platākajā galā liek pildījumu un satin. Radziņus kārto uz plātī ieklāta cepampapīra un cep 180C ~ 20 minūtes. Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru. 

5 komentāri:

  1. sen nav cepti, jāpamēģina būs atkal (jo man parasti kaut kā nevedas ar to biezpiena mīklu, bet šis apraksts ir tik detalizēts, ka varētu sanākt :)

    AtbildētDzēst
  2. Man biezpiena mīkla labāk izdodas ar paciņās fasēto biezpienu - tas parasti ir mitrāks, vieglāk sajaucas ar pārējām sastāvdaļām un mīkla sanāk viendabīgāka. Lai gan tas ir subjektīvs vērtējums, varbūt tomēr noder. Un lai izdodas!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. cik esmu lasījusi, visas biezpiena mīklas sanāk labākas tieši no sausāka biezpiena (un 0,5%īgā). šoreiz vīrs nopirka Smiltenes 0,5% un esmu ļoti apmierināta.

      Dzēst
  3. uzcepu! pirmo reizi mūžā sanāca šitik laba gan mīkla, gan cepšana, jo tik detalizēti viss aprakstīts! super paldies, vairs es nebaidīšos no šiem cepumiem un mājiniekiem ļoooti garšo :)))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Priecājos, ka izdevās un garšoja :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...