ceturtdiena, 2012. gada 9. februāris

Vistu spārniņi ar ķiplokiem un pipariem

Šādi pagatavoti spārniņi ir ne tikai lieliska uzkoda, bet kopā ar kartupeļiem vai rīsiem - sātīga maltīte.
Nepieciešams:
12 vistu spārniņi /~1 kg/
marinādei:
1 liels čili vai 2 mazi
6 ķiploka daiviņas
sīpols
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote baltvīna etiķa
1 ēdamkarote paprikas
pustējkarote kajēnas piparu
Pagatavošana:
Traukā sajauc etiķi un eļļu, pievieno garšvielas, sasmalcinātu čili, sagrieztu sīpolu un caur spiedi izspiestu ķiploku. Vistu spārniņus sagriež locītavu vietās,  sajauc ar marinādi un liek ledusskapī marinēties uz pāris stundām vai uz nakti.
Spārniņus kārto ugunsdrošā traukā un cep 180C ~50 minūtes, cepšanas laikā apgriežot un aplaistot ar mērci.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...