otrdiena, 2012. gada 21. februāris

Vista terijaki mērcē

Terijaki mērce ir bieza, ar saldu garšu un raksturīga japāņu virtuvei. To izmanto gan kā piedevu, gan gaļas un zivju marinēšanai. Pie mums veikalos var nopirkt jau gatavu terijaki mērci un tajā pagatavot vistu. Bet ko līdzīgu var pagatavot arī pats - tas nemaz nav grūti. 
Nepieciešams:
~ 1 kg vistas gaļas /man šķiņķīši bez kauliem/ 

mērcei:
100 ml tumšā sojas mērce
3 ēdamkarotes ābolu etiķis
3 ķiploka daiviņas
120 g brūnais cukurs
melnie pipari
gabaliņš svaiga ingvera
2 tējkarotes cietes /kartupeļu vai kukurūzas/
Pagatavošana:
Katliņā lej sojas mērci, etiķi, pievieno cukuru, piparus, sasmalcinātu ķiploku, rīvētu ingveru un 2 ēdamkarotēs auksta ūdens izšķīdinātas cietes. Uz mazas uguns maisot vāra, līdz mērce sabiezē un sāk burbuļot.
Ar marinādi pārlieti vistas gabaliņi
Ugunsdrošu trauku nedaudz iesmērē ar taukvielu un kārto tajā vistas gabaliņus, pārlej ar mērci un cep 200C 30-40 minūtes, ik pa laikam aplejot ar mērci un tos apgriežot.
Vislabāk garšo ar rīsiem, bet var arī ar zaļajiem salātiem.
Ar šo mērci var pagatavot arī cūkgaļu vai zivi, bet vistai var ņemt spārniņus, stilbiņus vai fileju, lielākos gabalus sagriežot mazākos. Cepšanas laiks gan tad būs cits.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...